Google+ Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir?: Levrek hangi mevsimde yenir?
İstediğiniz bir balığı her mevsim bulamayacağınız gibi, hepsinin tutulma mevsimi ve lezzetli oldukları zamanlar birbirinden farklıdır. Aylara göre balığı ne zaman yememiz gerektiğinin listesi işte bu sitede... Lütfen ay seçin:

Levrek hangi mevsimde yenir?

Moronidae ailesinden olan levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Derisi iri pullarla örtülü, sırtı kurşuni renkte olan levreğin karnı gümüşi bir renkte olur. 

Küçük siyah benekleri olduğu için alabalığı andıran deniz levreklerinin boyları 40 ile 100 cm arasında değişir. Ağırlıkları 8 ile 10 kg arasında olan levreklerin kimi zaman 15 kg olanlarına da rastlanır.

Deniz levreği: Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de çiftlik balığı olarak da yetiştirilen levreğin deniz olanlarının en iyi ve lezzetli olduğu zamanlar Eylül ve Ekim aylarıdır.  Marmara Denizi'nde, Boğaz'da ve Karadeniz'de bulunan levrek diğer aylarda yenilebilecek kıvamdadır ancak Eylül ve Ekim aylarında olduğu kadar lezzetli olmaz.

Tatlı su levreği: Özellikle üreme dönemlerinde yağsız olmalarından dolayı lezzetli olmazlar. Tatlı su levreklerinin en lezzetli olduğu aylar Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder